Udgivet i Rent Hjem

8 tips til at få et funklende hjem, der imponerer gæsterne

Af Kalkfjerner.dk

Hjemmet er ikke kun dit eget personlige domicil, men også dit personlige visitkort. Når du får gæster på besøg i dit hjem, får de et indtryk af, hvem du er som person. Derfor giver det god mening at kunne vise sig fra sin bedste side, når man har gæster, hvilket især opnås ved at holde hjemmet rent og pænt.

Det vil desuden også få gæster til at føle sig mere velkommen, da det vil være rarere for dem at færdes i. Det vil også opleves som om, at du har gjort noget ekstra ud af deres besøg, hvilket de utvivlsomt vil værdsætte.

At få et hjem til at funkle, findes der mange husmoderråd til. Der er mange facetter af dette, hvor det ikke kun gælder rengøring, men også møblement, belysning og andet, der sætter den generelle stemning. Hvis du gør nogle gode valg i forhold til dette, vil dine gæster straks føle sig hjemme og få en bedre oplevelse. Så hvordan får man alle disse elementer og aspekter til at gå op i en højere enhed? Vi giver her nogle bud på dette.

Gode råd til at få et imponerende hjem

Brug en ordentlig kalkfjerner

Vandet i Danmark er meget kalkholdigt, og derfor er kalk en hyppig forekomst i både køkkener og på badeværelser. Det giver et dårligt indtryk og får hjemmet til at forekomme beskidt. Derfor er det vigtigt at bruge en ordentlig kalkfjerner, som kan få godt fat i kalken.

Jo bedre produkt du anskaffer dig, jo lettere vil du have med at få kalken af. Når det gælder f.eks. badeværelsesgulve, så undersøg hvilke materialer som klinkerne kan tåle. Det er godt med en kalkfjerner, der kan tage fat, men det skal omvendt ikke ødelægge gulvet. Dette kan undgås ved at undersøge det godt forinden.

Luft ud i puderne i møblerne

Meget lugt kan især sætte sig i puderne på gamle møbler. Når vi f.eks. laver mad, kommer der mange dampe, som kan sætte sig i stoffet på sofaer og lænestole. Eftersom vi selv befinder os i eget hjem til daglig, kan vi hurtigt vænne os til disse lugte. Derfor er det en god ide at få luftet puder og hynder - også for en sikkerheds skyld. På denne måde sikrer du dig imod uhensigtsmæssig dårlig lugt i hjemmet.

Støv af - også de mindre synlige steder

Støv har en stor påvirkning af den generelle atmosfære i hjemmet. Hvis man kun har støvet af de synlige steder, vil gæsterne også godt kunne mærke det i luften. Derfor gælder det om også at støve af alle de steder, hvor støvet ikke er så synligt. Sørg for at komme op i højden og ud i krogene.

Den rigtige belysning

Der er få ting som belysningen, der har en nær så stor effekt på den generelle atmosfære. Lyset sætter den overordnede stemning og er derfor også retningsgivende for det generelle indtryk. Det er en god idé at anskaffe sig nogle ordentlige lamper, der virkeligt lyser, så gæsterne ikke føler, at de sidder i halvmørke. Det kan skabe en tung og indelukket stemning. I tillæg kan du anskaffe sig en lys-dæmper for bedre at kunne justere belysningen løbende, hvis der senere skal være en mere hyggelig belysning.

Skab en god akustik

Det visuelle er vigtigt i hjemmet, men ligeså er hele den lydlige dimension. Du kan skabe en god rumlig akustisk ved f.eks. at bruge tæpper eller gardiner i stof. Principielt er der mange ting der kan skabe en bedre akustik. F.eks. vil sofaer og lænestole også gøre en stor forskel, men tæpper og gardiner er især kendte for at gøre forskel. Udover denne praktiske dimension, så er de også æstetiske genstande, som vil skabe et godt visuelt indtryk hos dine gæster.

Vask gulvet med en effektiv sæbe

Mange mennesker har for vane udelukkende at støvsuge gulvet under hovedrengøringen. Til trods for at dette gør en stor forskel, har gulvet af og til behov for en mere grundig vask for at kunne se ud som ny. Ved at vaske gulvet med en ordentlig sæbe, der er produceret til formålet, vil du få fjernet snavs, som støvsugeren ikke kan formå. Selvom dette ikke skal gøres så hyppigt som at støvsuge, så vil en grundig gulvvask gøre underværker i mange tilfælde.

Luft ud i hele hjemmet

Det kan være lidt en prøvelse i vinterperioderne, hvor man allerhelst vil holde varmen. At lufte ordentligt ud er dog vigtigt for det generelle indeklima, såvel som sundheden for dem, der bor i det. Det ville kunne bemærkes på gæsterne, hvis de befinder sig i et hjem, hvor der ikke bliver luftet tilstrækkeligt ud. Anbefalingen er generelt, at der bliver luftet ud 3 gange dagligt i 5 minutter. Udover den bedre følelse af at være indendørs, forhindrer hyppig udluftning også udviklingen af f.eks. skimmelsvamp. Det er en let manøvre at udføre, men mange glemmer dette til trods.

Køb nogle gode møbler

At skaffe sig nogle møbler, som er rare at sidde i, er noget, som kan give stor glæde for dine gæster. At vælge nogle som er visuelt appellerende er desuden en god ide, da det er med til at skabe et overordnet helhedsindtryk. Hvis dit hjem er æstetisk smukt, vil du udvise et overskud overfor dine gæster.

Det kan være en sand fornøjelse at træde ind i et hjem, hvor alle elementerne spiller ideelt sammen i en større harmonisk enhed. Det kræver en æstetisk sans at opnå denne effekt, men heldigvis er dette noget, som kommer med øvelsen over tid. At kigge i forskellige magasiner og blogs på internettet kan også give gode inspirationer til sammensætning af farver og former i hjemmet.

Med disse råd vil du kunne løfte dit hjem betragteligt med glade gæster til følge. Som vært er dette en af de største glæder, og selvom det kan være hårdt arbejde, vil det føles meget berigende efterfølgende.

Find det du mangler på kalkfjerner.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 81 produkter fra mere end 35 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 167 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:07:08.

81
Produkter
35
Forhandlere
167
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.